Over ons

Kijk hier staat een heel leuk artikel in het AD over ons: AD-zaterdagbijlage. Casting- & modelagency The Kids BV is een modellenbureau dat gespecialiseerd is in kinderen en kindermodellen. In de 20 jaar dat The Kids bestaat heeft ze altijd alleen maar kinderen geboekt. The Kids boekt kinderen voor mode, reclame en redactionele artikelen. Meestal is dat voor fotografie, maar TV-commercials vormen ook al jaren één van de poten van ons kleine bedrijfje. The Kids is klein in omzet (kleine kinderen, kleine prijsjes) maar groot in aantallen boekingen: Iedere week gaan er ongeveer 40 kinderen op pad.

We doen dat met z’n tweeën: Marcel van Oostveen en Rebecca van der Poel (beide eigenaar). Rebecca doet de castings, de portfoliofotografie, heeft alle kontakt met de klanten en de moeders. Marcel doet de automatisering en de boekhouding.

Onze Studio

The Kids BV Studio
Nieuw Walden 92
1394 PE Nederhorst den Berg

Wie, waar en wanneer?

Het beste is om met het plannen van de fotografie rekening mee te houden met school (dat is trouwens ook verplicht volgens de Arbeidstijdenwet). Kinderen gaan vanaf 4 jaar naar school en de schooltijden zijn:

Maandag 09.00u tot 15.15u
Dinsdag 09.00u tot 15.15u
Woensdag 09.00u tot 12.00u
Donderdag 09.00u tot 15.15u
Vrijdag 09.00u tot 15.15u - Veel kinderen hebben tegenwoordig echter vrijdagmiddag ook vrij.

Kinderen vanaf 11 jaar gaan naar de middelbare school en daar is het rooster per kind verschillend. De Arbeidstijdenwet schrijft voor dat kinderen tot 7 jaar niet mogen werken tenzij… en dan komen een hele hoop ingewikkelde regels. Als je daar wat over wilt weten kun je die regels nalezen op de site van de Arbeidsinspectie (www.arbeidsinspectie.nl onder arbeidstijden/kinderarbeid) of anders aan één van de medewerkers van The Kids vragen.

 

WordPress Theme built by Shufflehound. 2018 The Kids B.V. | Website gerealiseerd door Purple Media